Sunt o pasionată a grădinăritului . Îl practic ori de câte ori merg la Plenița, unde am început să creem, eu și Cristi, un proiect drag nouă : casa cu trandafiri, pentru care am primit atâtea încurajări și felicitări din partea prietenilor și cunoscuților. Cu atât mai mult apreciez orice inițiativă care ține de grădinile urbane și de implicarea celor care trăiesc înconjurați în majoritate de beton și asfalt, în acțiuni care îi readuc în natură. De aceea invitația de a inaugura un spațiu în oraș, grădina utilitară & creativă care să aducă împreună oameni de diferite vârste și profesii, ce vor crea și gândi un spațiu verde, mi s-a părut extraordinară.
Marea Grădinăreală – start de Sânziene pentru Grădina utilitară
Întâmplător sau nu, de Sânziene (făpturi mitice ale pădurilor și naturii), adică vineri 24 iunie, se va inaugura la Craiova Grădina utilitară, unde sunt invitați toți cei iubesc natura și sunt dornici de experiențe noi. Locația este pe strada Vânători de Munte, unde se poate ajunge și luând autobuzul 5B până la stația ANL Potelu de unde mai sunt doar 8 minute de mers relaxat până la grădină. Organizatorii au gândit acțiuni atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Pentru copii, programul începe de la orele 10.00 iar de la orele 17.30 sunt așteptați cei care au peste 16 ani.
Ce se întâmplă la Marea Grădinăreală ?
În programul destinat celor mici, care debutează de la ora 10.00 sunt incluse :
- informații și jocuri interactive având ca subiecte plantele, reciclarea și schimbările climatice
- povestiri despre plante, insecte, vertebrate și nevertebrate
- activități în limba engleză alături de EduCat English Class Language Center
De la ora 17.30, organizatorii lansează alte provocări
- Vânătoare de comori
- Arts and Crafts
- Întreceri în împărtășirea cunoștințelor despre grădinărit
- Muzică live cu Ela Danhi & Marius Stanescu – EMplugged
- Șuetă în jurul focului
Sigur, organizatorii vor pregăti premii și multe alte surprize pentru cei care vor fi părtași la Marea Grădinăreală. Evenimentul va da startul proiectului Grădinile comunității, proiect implementat de Go România în cadrul Programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, finanțat de Lidl Romania, coordonat de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Vȃlcea.
Eu voi fi acolo să mă bucur de natură, să aflu lucruri noi, să mă distrez alături de oameni ce își doresc mai multe flori și copaci în orașul lor !
Diana Nedelcu
Felicitări pentru inițiativa!
Un exemplu demn de urmat!