Vă povesteam de curând că toamna a debutat muzical în orașul meu cu Craiova Jazz Festival, un eveniment de înaltă clasă prin soliștii și trupele invitate, organizat impecabil de Filarmonica Oltenia. A fost un prilej deosebit pentru mine pentru că am avut ocazia nu numai să-l văd pe scenă dar să-l și cunosc pe maestrul Horia Dinu Nicolaescu – Cico, un muzician desăvârșit și un promotor al jazzului. Acum, la început de octombrie, Filarmonica Oltenia inaugurează Hope Season, stagiunea 2022 -2023.

Noua stagiune debutează cu Concertul în Re major pentru vioară și orchestră de Johannes Brahms, urmat de suitele I și II din opera “CARMEN” de Georges Bizet. La pupitrul dirijoral se va afla Jangwon Seo din Coreea de Sud, dirijor, compozitor și profesor-asistent în cadrul Universităţii Naţionale Gangneung-Wonju şi Universității Sookmyung . Acum este dirijor principal al Companiei de Operă Michooholl şi director artistic al Companiei de Operă Seorum, ansambluri alături de care participă la turnee internaţionale şi promovează, în special, creaţii moderne din domeniul muzicii de operă.  Invitat ca solist violonist este Valentin Șerban, câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu (ediția 2020/21), în urma unui concert de Sibelius la Ateneul Român, cu aplauze la scenă deschisă. Originar din Brașov, Valentin Șerban este membru al Orchestrei Române de Tineret, începând cu anul 2012, și face parte din orchestra Les Dissonances din Paris. 

Octombrie continuă deosebit de armonios la Filarmonica Oltenia cu concerte având în program lucrări de Mozart și Paganini . Ultimul concert al lunii este un eveniment aniversar dedicat cunoscutului dirijor, maestrul Octav Calleya, în care își vor da concursul Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii Oltenia, invitat fiind pianistul Mihai Ungureanu.

Așadar, dacă este vineri, este concert la Filarmonica Oltenia, de fiecare dată la 19 fix. O stagiune pe care organizatorii au pus-o sub semnul speranței, al armoniei și bucuriei pentru muzică. În acest octombrie voi spune prezent la concertul inaugural și sper că voi semna această „condică” a armoniilor de cât mai multe ori.

Să fiți sănătoși și fericiți, mereu în compania muzicii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *