Știu sigur că fiecare dintre voi visați la un salariu cu mai mult de 4 zerouri în lei sau măcar cu trei zerouri, în euro. Din păcate posturile de directori sunt limitate ca număr și pentru cele mai multe dintre ele, criteriile de angajare sunt altele decât cele de competență. În rest, câștigurile de pe piața muncii sunt în mare parte modeste iar inflația galopantă din ultima perioadă va goli buzunarele multora. Există totuși un totuși, și acela este domeniul IT, unde salariile sunt competitive, cu cele de afară (a se citi vestul Europei). Sigur, pentru foarte mulți, domeniul IT este considerat inaccesibil, mai ales pentru cei care își doresc să schimbe jobul dar nu îndrăznesc să se gândească la o carieră în industria software. Cei de la Școala informală de IT au demonstrat că se poate și le-au oferit celor interesați șansa unui loc de muncă excelent plătit și cu beneficii la care nici nu visau. În acest scop organizează pe 16 iunie, de la ora 18.00, la Hotel Prestige, Community Day.

Ce se întâmplă la Community Day ?

La Community Day, Școala informală de IT va reuni pasionații de tehnologie din Craiova: reprezentanți ai firmelor de software din Craiova, mentorii și absolvenții cursurilor de programare, testare, analiză de business și UX design. Evenimentul face parte din seria de acțiuni inițiate de Școala informală de IT, pentru a crea un liant între informațiile ce se predau în școală în acest domeniu (și ar fi mult de discutat aici) și piața muncii din industria software. Practic, este o ocazie excelentă de interacțiune între angajatorii firmelor de IT din Craiova, absolvenții și mentorii de la Școala informală de IT. Organizatorii lansează această invitație către orice persoană interesată de cursurile Școlii informale de IT și de joburile foarte bine plătite din industria software, pentru a afla mai multe informații despre pașii ce trebuie urmați pentru a începe o carieră în domeniu, indiferent de experiența profesională de până acum.

Cum pe perioada pandemiei, reprezentanții Școlii informale de IT au organizat cursurile online, absolvenții sunt încurajați să îmbrace la Community Day ținuta pe care au purtat-o pe Zoom. Sigur, regula e valabilă pentru orice invitat. Ideea e că se mizează pe o ținută lejeră, care să încurajeze comunicarea și interactivitatea între participanți.

„Ne-am mobilizat toate resursele pentru a relua tradiția începută cu mult înainte de pandemia COVID-19: aceea a întâlnirilor fizice lipsite de formalități și de orice bariere în comunicare. Cei care vor să afle mai multe dintre culisele Școlii informale de IT au acum ocazia să ne pună direct orice întrebare, să discute cu absolvenții, cu mentorii, cu partenerii și prietenii noștri, la Community Day” George Ciulacu, site manager Școala informală de IT – Craiova.

Ce oferă Școala informală de IT ?

Sunt craioveni care au rămas șomeri în perioada pandemiei dar sunt mulți alții care vor să-și găsească alt job, care să le asigure un confort financiar. DomeniuI IT oferă perspective foarte bune de viitor: salarii mari, pachete de beneficii, sprijin pentru evoluția în carieră și o siguranță financiară. Cererea pentru cursurile Școlii informale de IT este mare, grație procesului complet de pregătire pe care îl oferă instituția de educație alternativă cu 9 ani de experiență în acest domeniu. Cursanții învață inclusiv cum să își facă CV-urile, pentru aatrage atenția recrutorilor, dar și cum să se pregătească pentru interviurile de angajare.

„Toate cursurile pe care le oferim țin pasul cu nevoile companiilor angajatoare. Nu ne dezicem de această practică, prin care ne asigurăm că absolvenții noștri se vor putea integra pe piața muncii odată ce ies de pe băncile școlii. Le oferim șansa reală de a învăța practic, aplicat, direct de la profesioniști care lucrează deja în industria IT. Prin Community Day, ducem lucrurile și mai departe: absolvenții noștri pot « lua pulsul » pieței, intrând în contact direct cu posibilii viitori angajatori, cu care fac networking”, Răzvan Voica, CEO & Co-fondator Școala informală de IT.

Lider în domeniul educației alternative din sectorul IT din România, Școala informală de IT câștigă timp pentru oameni, oferindu-le șansa de a învăța programare, testare software, analiză de business, UX design, administrare baze de date sau RPA development, indiferent de vârstă. Peste 6000 de persoane au absolvit Școala informală de IT la nivel național, în ultimii 9 ani, ia cei peste 120 de mentori care predau cele mai moderne tehnologii sunt aleși în urma unui proces riguros de selecție, unde experiența și abilitățile pedagogice primează.

Să fiți sănătoși și fericiți și să vă instruiți mereu pentru a vă spori libertatea financiară și de gândire !

Diana Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *