Știu, și am simțit-o pe pielea și pe mintea mea, că de 2 ani încoace, pandemia ne-a schimbat din temelii viețile, obiceiurile, legăturile cu familia și prietenii. Acum, războiul ăsta pornit din mintea bolnavă a unui obsedat de putere, ne umple de spaimă și ne umbrește speranța unei întoarceri la normalitate. Cu toate astea, am încercat să îmi păstrez un echilibru și să continui să merg la evenimentele culturale ale orașului. În principal pentru a mă bucura de artă și spectacol dar și pentru  a onora artiștii, a căror activitate a fost cumplit restricționată în aceată perioadă.  De aceea, mi s-a părut excelentă ideea Filarmonicii Oltenia  de a oferi, de 8 Martie,  doamnelor și domnișoarelor cadouri muzicale. Nu aveam cum să ratez ocazia pentru că mi se părea cel mai minunat și relaxant mod de a încheia o zi specială.

Protagoniștii concertului au fost membrii CRAIOVA STRING QUARTET care au ales un repertoriu cu lucrări din repertoriul a două mari personalități muzicale ale epocii clasice vieneze, Wolfgang Amadeus Mozart (Divertismentul în Re major, K. 136) și Joseph Haydn (Cvartetul în Re major, op. 64, nr. 5, „Ciocârlia”  ) precum și al lui Antonín Dvořák (Cvartetul American” în Fa major, op. 96 ), considerat cel mai cunoscut și iubit compozitor ceh .

fragment din concertul susținut de CRAIOVA STRING QUARTET

Ori de câte ori merg la concert la Filarmonică, admir eleganța și armonia mișcărilor artiștilor și comuniunea pe care fiecare dintre ei o realizează cu instrumentul căruia i se dedică cu devoțiune. Aici, 4 muzicieni – Cristian Pintilie (vioara I), Cătălin Sasu (vioara II), Titu Curteanu (violă) şi Elvis Ciuculescu (violoncel) – s-au dovedit 4 virtuozi, ținând sub vraja lor publicul mai bine de o oră și jumătate cu două viori, o violă și un violoncel. Nu este de mirare atâta timp cât cartea de vizită a fiecărui membru din CRAIOVA STRING QUARTET înglobează zeci de concerte și turnee în țară și străinătate, colaborări cu orchestre și artiști de renume, de pretutindeni .

fragment din concertul susținut de CRAIOVA STRING QUARTET

Lucrările alese de membrii cvartetului au fost adevărate cadouri muzicale nu doar pentru doamne și domnișoare, ci pentru tot publicul spectator . Nici nu putea fi altfel când în aceeași seară te întâlnești cu creațiile lui Mozart, Haydn și Dvorak . Liniile melodice ale minunatelor lor creații au pus în valoare fiecare instrument, sau mai degrabă fiecare pereche ARTIST-INSTRUMENT. Concertul s-a încheiat cu o mare de aplauze și cu un bis al unui alt mare clasic vienez – Johann Strauss Fiul .

fragment din concertul susținut de CRAIOVA STRING QUARTET

Am ieșit din sala de concert cu bucuria unei seri reușite . Eram fericiți, liniștiți și un pic mai optimiști

cu Cristi și Daniel, după concert

Și cum muzica ne readusese zâmbetul pe buze și bucuria în suflet, am încheiat seara cu un desert de ciocolată și caramel asortat cu un pahar de merlot din 2019 (din seria Interpretare, ca să păstrăm aceeași notă de muzicalitate) și o glastră de trandafiri corai.

O primăvară însorită și plină de armonie să aveți!

Diana Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *