Știți, cunoașteți vreo domnișoară sau doamnă, indiferent de vârstă, culoarea părului, apartenență politică sau religioasă, căreia să nu îi sclipească ochii sau să i se mărească pupila, când aude cuvântul BIJUTERII ? Eu, care fac parte din această mulțime, nu cunosc . Și mă comport fix la fel (bonus, mă mai și înroșesc puțin în obraji, în special când le primesc cadou). Și de când am descoperit o nouă categorie, CHARMURI DIN ARGINT, a crescut exponențial și interesul pentru ele.

Probabil o să vi se pară cam ciudat că nu mai auzisem de charmuri din argint . Trebuie să recunosc că nu îmi cumpăr și nu vizitez prea des magazine sau siteuri de bijuterii . Prefer să mi se aducă pe tavă (a se citi cadou). Cristi a avut mare grijă de asta și am trăit (verbul se conjugă și la prezent și sper, cât mai mult în viitor) atîtea momente de fericire și surpriză atunci când scotea o cutiuță de catifea sau un săculeț cochet din care se ivea, strălucitoare, o bijuterie. Mă laud cu un tezaur neprețuit de trăiri și sentimente, prilejuite de oferirea unor astfel de cadouri.

Povestea asta se rescrie în fiecare zi

Am fost invitată să surfez pe site-ul Venda Jewelry cu bijuterii din argint, o afacere de familie 100% românească, unde m-am pierdut, fascinată în multitudinea de modele, ce puteau întrupa un simbol, o poveste, un talisman. M-am oprit la charmuri. M-a vrăjit din prima muzicalitatea cuvântului care este atât de învăluitor. În plus frumusețea, delicatețea și multipla lor utilitate m-au cucerit .

Am făcut un coup de foudre pentru un charm croit în forma unei picături de apă, cu cristal cubic din zircon. Iubesc apa în toate formele ei. Mi se pare că este cea mai bună băutură (câte ironii mi-am luat pe tema astaaa, dar nu mă las), îmi place să ascult foșnetul mării sau al unui râu repede dar și sunetul ploii pe pervaz. L-am ales, cu gândul că de câte ori o să-l port, o să împrumut din prospețimea și vivacitatea apei.

Al doilea charm căruia m-am hotărât să-i fiu stăpână este o sferă delicată din argint cu o broderie din inimi minuscule, evidențiate prin pietricele strălucitoare. Vă aduceți aminte de acel caleidoscop din copilărie, care odată ce se rotea, se schimbau atâtea forme și culori ? Aceeași senzație o am și eu cînd rotesc ușor acest charm între degete.

Spuneam că charmurile au o multiplă utilitate pentru că se pot purta atașate la o brățară sau ca pandativ, la gât. Eu am preferat ultima variantă, deoarece mi se pare că așa li se pot pune în valoare și mai mult frumusețea. Le-am ales împreună cu Cristi, așa că le voi purta cu mare drag. Drag de primăvară și de viață.

Diana Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *