Când ai un copil adolescent, este aproape obligatoriu să ai în casă unt de arahide. Când primești însă unt de arahide și unt de migdale și curmale de la Sunday bites, pentru a le testa și degusta, și „adulții” (așa cum ne categorisește Vlad ) pot include aceste produse la favorite. Mai ales că sunt produse in Romania, sunt vegane și fără gluten . În plus nu conțin zahăr, sare, conservanti, alte uleiuri adăugate sau grăsimi hidrogenate.

Așadar, am testat ambele creme și vă pot spune că fiecare dintre ele este savuroasă și poate fi folosită atât în combinații dulci cât și sărate . De data aceasta am optat la cererea expresă a „publicului” (a se citi Vlad) pentru prima categorie, pentru că el oricum adoră să mănânce pâine prăjită cu unt de arahide și gem (în top fiind gemul de caise și cel de căpșuni). M-am orientat către cookies pentru că știu că îi plac foarte mult. Mă apuc foarte rar de prăjituri, dar aprecierile pe care le-am primit pentru tortul de ziua lui Cristi m-au mai încurajat puțin.

Cookies cu unt de arahide

Este pentru prima oară când folosesc untul de arahide ca ingredient vedetă pentru cookies. Ca urmare am surfat online pentru a avea niște repere, ca în final să mă hotărăsc ce și cât folosesc. Am optat pentru cantități mici de ingrediente deoarece era o premieră și nu voiam să irosesc prea mult din untul de arahide, în cazul în care o dădeam în bară :))

Ingredientele folosite de mine:

  • 100 grame de cremă crocantă de arahide de la Sunday bites
  • 1 ou
  • 100 grame de făină
  • 100 grame de zahăr pudră cu aromă de vanilie ( dacă nu aveți puteți folosi zahăr tos alb/brun și esență de vanilie)
  • 100 grame de unt, minim 80% grăsime (trebuie să fie moale, la temperatura camerei)
  • 100 grame de pepite de ciocolată neagră (puteți folosi și pepite de ciocolată cu lapte sau ciocolată mărunțită)
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de praf de copt
ingredientele pentru Cookies cu unt de arahide

Pentru început am amestecat într-un bol untul de arahide cu zahărul pudră și untul, aflat la temperatura camerei. Am folosit mixerul dar cred că merge foarte ușor și cu o lingură, având în vedere că ingredientele sunt moi și cu granulație mică. Apoi am adăugat oul și am mixat, făina, praful de copt și bicarbonatul și le-am încorporat cu mixerul.

Am adăugat apoi pepitele de ciocolată și o cu o lingură le-am încorporat ușor în compoziție (nu folosiți mixerul pentru că le veți fărâmița și produsul final nu va mai fi „cu buline”). Pentru a le da forma rotundă de cookies, am folosit o lingură specială de înghețată, care este instrumentul minune în acest caz. Dacă nu îl aveți, succes la modelat (sper să aveți suficientă îndemânare) .

Am tapetat cu hârtie de copt o tavă normală de aragaz și, din cantitățile menționate mai sus, am modelat 10 cookies cu buline . Am încălzit cuptorul și le-am copt cam 15-20 minute. Le-am scos când erau ușor rumenite și trecuseră testul scobitorii (pentru o și mai novice decât mine, dacă băgați scobitoarea în aluat și iese curată înseamnă că prăjitura este coaptă).

Cookies cu unt de migdale și curmale

De această dată ingredientul vedetă a fost untul de migdale și curmale. Dar, ca să potențez și mai mult gustul prăjiturii, am folosit bucăți de curmale confiate. În rest, celelalte ingrediente și cantitățile sunt similare cu rețeta anterioară

Ingredientele folosite de mine:

  • 100 grame de cremă crocantă de migdale și curmale de la Sunday bites
  • 1 ou
  • 100 grame de făină
  • 100 grame de zahăr pudră cu aromă de vanilie ( dacă nu aveți puteți folosi zahăr tos alb/brun și esență de vanilie)
  • 100 grame de unt, minim 80% grăsime (trebuie să fie moale, la temperatura camerei)
  • 100 grame de bucăți de curmale confiate (puteți folosi și bucăți de migdale sau alte fructe confiate în amestec)
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de praf de copt

ingredientele pentru Cookies cu migdale și curmale

Pentru început am amestecat într-un bol untul de migdale și curmale cu zahărul pudră și untul, aflat la temperatura camerei. Apoi am adăugat oul și am mixat, făina, praful de copt și bicarbonatul și le-am încorporat cu mixerul. De această dată aluatul a avut o consistență nisipoasă, în raport cu cel din rețeta anterioară. Cu siguranță, compoziția diferită a untului de arahide de cel de migdale și curmale și-a spus cuvântul.

Am adăugat apoi bucățile de curmale confiate în aluat și am omogenizat ușor cu o spatulă (aceeași recomandare vă fac de a nu folosi mixerul la amestecare, deoarece distrugeți textura curmalelor). Restul pașilor este același: modelarea în forma unor jumătăți de sferă și așezarea în tavă . Se pare că am fost destul de precisă la cântărirea ingredientelor pentru că mi-au ieșit tot 10 bucăți de cookies.

Rezultatul a fost unul peste așteptări : 2 tipuri de cookies cu unt de arahide și unt de migdale și curmale, delicioase, aromate și fragede. Practic ți se topeau în gură. Vlad le-a catalogat drept unice și m-am simțit de parcă mi le evaluase un juriu de superpatiseri. O nemulțumire a avut totuși : că am făcut prea puține.

ingredientele vedetă și delicioasele cookies

Acum, că am spart gheața, o să repet experiența, mai ales că ingredientele vedetă de la Sunday bites, sunt o sursă bogată de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanti și fibre. Puteți încerca și alte combinații pentru cookies, având posibilitatea să alegeți între unt de caju, unt de alune de padure cu miere, unt de alune de padure cu cacao si curmale, unt de fistic. Vă invit să bucătăriți și voi aceste miniprăjiturele: se prepară cu minim de efort, sunt delicioase și merg de minune cu o cafea aromată, cu o ciocolată caldă sau cu un ceai de fructe. Savurate împreună cu cei dragi, bineînțeles.

Diana Nedelcu

One Thought on “Cookies delicioase cu unt de arahide și unt de migdale și curmale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *