Le-am privit întotdeauna pe Venus și Serena Williams ca două „mașini de luptă” pe terenul de tenis, considerându-le principale adversare ale Simonei Halep. Este memorabilă victoria Simonei de la Wimblendon, în 2019, în fața Serenei, care a fost aproape, sărbătoare națională în România. După ce am văzut însă Regele Richard, am înțeles de ce Venus și Serena au rămas constant în topurile mondiale: au fost crescute cu o astfel de mentalitate. Și acest plan de creștere al campioanelor a fost scris, la propriu, de tatăl lor, Richard.

Am văzut „Regele Richard: Crescând Campioni” la Cinema Inspire (un mare plus pentru condițiile de confort și vizionare) și trebuie să recunosc că înainte de a intra în sală, nu aveam prea mari așteptări. Prognozam un film de familie, motivațional. Ca și la Dune, însă, așteptările mi-au fost depășite cu mult. Filmul m-a prins, în primul rând, prin poveste, care după cum vă spuneam la început nu este o ficțiune, ci este inspirată din copilăria și adolescența celor două mari tenismene: Venus și Serena. De fapt este despre visul împlinit al lui Richard, pasionat de tenis, care și-a dorit, a luptat și a reușit ca două dintre fiicele sale să cucerească topurile în acest domeniu. Filmul nu este numai despre tenis: este despre condițiile din ghetou, despre o familie care se luptă să iese din sărăcie, despre educație și valori, despre inocență și copilărie.

Rolul Regelui Richard este interpretat excelent de Will Smith. Ca mai toată lumea, pe Will Smith l-am văzut numai în roluri de „tip cool”, îmbrăcat țiplă, cu alură sportivă și lipici la partenerele lui din film. Aici joacă aproape un contre-emploi: un bărbat aflat la vârsta deplinei maturități, cu 5 fete de crescut și întreținut, trăind într-o casă modestă într-un ghetou din California, cu o slujbă de noapte dar cu un plan de viață uimitor pentru condiția lui: de a ieși din sărăcie prin formarea a 2 campioane : Venus și Serena. Will Smith a fost cooptat în acest proiect cinematografic, în 2019, încă de la lansare și se pare că a încasat 40 milioane de dolari pentru acest rol .Premiera filmului a avut loc pe 15 noiembrie la Hollywood, în prezența celor două mari tenismene: Venus și Serena

Serena și Venus Williams alături de Will Smith, la premiera filmului – sursa foto

În film, rolurile celor 2 tenismene sunt interpretate de Demi Singleton și Saniyya Sidney, care reușesc să intre în pielea a 2 puștoaice, care se pregătesc de adolescență, ambițioase, pasionate de tenis și motivate de tatăl lor. Remarcabilă este și actrița Aunjanue Ellis , care în rolul mamei fetelor, reușește să aibă partituri notabile alături de Will Smith.

Demi Singleton , Serena Williams, Will Smith, Venus Williams, Saniyya Sidney, Aunjanue Ellis la premiera filmului – sursa foto

La prima vedere, pentru un părinte, „Regele Richard: Crescând Campioni” ar putea fi o utopie, o poveste frumoasă, de spus copiilor la culcare. Din fericire, filmul este inspirat dintr-o experiență adevărată a unui om, care a crezut în visul său și a muncit ca acesta să devină realitate.

Diana Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *