Sigur ați trăit sentimentul ăla mișto când, din motive obiective, ai în față o seară casnică de vineri cu unul unul-două filme pe listă și deodată, ți se oferă o ieșeală în club. Și nu una oarecare, ci la un concert live cu una dintre cele mai nonconformiste trupe din România – Sarmalele Reci. Cam așa sună prologul unei seri fantastice, cînd Daniel Botea a dat o strigare că are niște invitații de oferit, iar Cristi, ce tocmai suferise o intervenție chirurgicală cu 48 de ore înainte, a hotărât că cea mai bună terapie este muzica. Toți cunoscuții l-au strigat Zorro, că a fost semiundercover, dar cu multă energie și voie bună, și asta a contat cel mai mult.

cu cel mai fantastic Zorro

Am ascultat, am fredonat și am dansat piesele trupei Sarmalele Reci la mai toate chefurile, de mai bine douăj de ani încoace. Dar niciodată (chiar așa, niciodată) nu am fost la un concert live al lor . Așa că vă dați seama că evenimentul din Cult Music Club l-am privit cumva ca cireașa de pe tort. A fost o întoarcere la prima lor/noastră tinerețe pentru că au cântat în majoritate piese de pe primul lor album „Țara te vrea prost”, apărut în 1995 și relansat pe vinil în 2021.

Cei care nu au ascultat (măcar) o piesă a trupei Sarmalele Reci, deși mă îndoiesc sincer că există cineva, au ratat adevărate poeme urbane, orchestrate muzical într-un mare fel. La fiecare piesă textul se „întrece” cu muzica, încât nu știi ce ți-ar plăcea să memorezi mai întâi: linia melodică sau versurile al căror mesaj hilar -caustic te prinde de la prima audiție.

Și ca să mă întorc la seara fantastică pe care am petrecut-o alături de o parte dintre bloggeri și de mulți alți cunoscuți și prieteni, a fost energie, a fost bucurie, a fost bună dispoziție . A fost o sală plină care a fredonat și dansat „Țara te vrea prost”, „Violeta”‘, „Cocktail Molotov” , „Violeta”, „Ea studiază tantra”, „Gașca de la bloc” și multe alte felii de viață scrise în cheie ironică și ilustrate muzical de Sarmalele Reci.

gașca de bloggeri

…. și unul dintre blues-uri

Am pus câteva înregistrări de pe youtube cu două dintre cântecele mele preferate (lista este însă muult mai lungă), pentru că la concert nu am avut timp decât să dansăm și să fredonăm :))). Totuși am înregistrat un fragment din bisul supercerut și superaplaudat de public, cu gândul că poate vă transpun un pic în atmosfera fantastică a concertului .

fragment din „Șpriț de vară”

Sarmalele Reci a înfierbântat craiovenii într-o seară răcoroasă de octombrie, dându-le un vibe bun pentru tot weekendul !

Să fiți sănătoși și fericiți și să nu ratați evenimentele ce vă aduc bucurie și energie !

Diana Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *