Dacă tot a făcut mami gem de vișine cu ciocolată neagră, era păcat să nu valorific o asemenea delicatesă. Cum puteam altfel, în prag de luna lui Cuptor, decât folosindu-l ca ingredient pentru o superextraînghețată. Ce să fac, mă laud de la bun început, dar sper ca fotografiile să vă convingă să încercați și voi această rețetă. Este vorba de înghețată de iaurt. Eu, care mă închinam la altarul înghețatei cu ciocolată, am descoperit acest sortiment în urmă cu câțiva ani și m-am convins că este desertul perfect pentru o zi toridă de vară. Mi-am dorit însă, să prepar ceva pe gustul meu din care să nu lipsească, ce credeți, ciocolata și fructele de sezon. Hai să nu mai lungesc vorba și să vă deconspir rețeta :

Ingrediente pentru înghețată de iaurt cu fulgi de ciocolată amăruie și vișine

Pentru că nu am cine știe ce experiență în deserturi, ci doar îmi place să experimentez, am pornit de la această rețetă pe care am adaptat-o după gustul meu. Iată ingredientele pe care le-am folosit:

  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 1 plic de zahăr vaninilat (8 gr)
  • 450 gr iaurt tip grecesc
  • 150 gr zahăr (eu am folosit zahăr pudră, deoarece se încorporează mai repede)
  • zeama de la o lămâie mică (sau de la o jumătate de lămâie, dacă este mai mare)
  • 80- 100 gr ciocolată amăruie (eu am folosit 80 % cacao)
  • 3-4 lingurițe de gem de vișine, din care am separat cu grijă doar vișinele
  • vișine și bucăți de ciocolată pentru decor

Cum am preparat înghețata

Am amestecat iaurtul cu zahărul pudră, până acesta s-a încorporat perfect. Am adăugat zeama de lămâie și am amestecat ușor până la o fuzionare deplină . Separat, am bătut cu mixerul smântâna pentru frișcă cu pliculețul de zahăr vaninilat pentru ca frișca să aibă o aromă delicată de vanilie (vă reamintesc că smântâna pentru frișcă trebuie să fie rece, pentru a nu avea surprize ). Peste amestecul de iaurt, zahăr pudră și zeamă de lămâie am adăugat treptat frișca. De fiecare dată am amestecat ușor cu o spatulă, pentru ca textura cremei rezultate să râmână deopotrivă fină și poroasă. Am dat pe răzătoarea mică ciocolata și am încorporat-o cu aceeași atenție în cremă.

Din gemul de vișine am ales cu grijă vișinele și le-am adăugat în crema obținută. Am preferat vișinele din gem pentru că păstrau laolaltă aromele fructelor și cele ale ciocolatei. Am turnat crema într-o caserolă ermetică și am dat-o la congelator pentru minim 4 ore.

Cu ce ne-am delectat

Cu o bunătate de înghețată, fină și cremoasă, dulce acrișoară cu un post gust fructat- aromat de vișine și ciocolată. Toate ingredientele s-au armonizat perfect și s-au topit în gură, spre delectarea papilelor noastre gustative. Mi se pare unul dintre cele mai potrivite deserturi pentru zilele caniculare care se face repede și fără efort (maxim 20 minute din momentul în care ai pe masă ingredientele). Vă las cu poza de final a înghețatei, așezată într-un bol de sticlă dantelat, ornată cu bucăți mici de ciocolată și vișine proaspete.

Să fiți sănătoși și fericiți și să aveți parte de o vară minunată cu deserturi răcoroase !

Diana Nedelcu

4 Thoughts on “Înghețată de iaurt cu vișine și fulgi de ciocolată amăruie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *