Pentru mine și sigur și pentru mulți dintre voi, micul dejun din timpul săptămânii este tot timpul o „provocare” ce trebuie rezolvată rapid și cît mai optim, pentru că la job timpul și spațiul nu permit altceva. Cu alte cuvinte trebuie să mănânc ceva care se pregătește ușor, repede și este sățios. Și nu în ultimul rînd să fie diversificat. De câteva zile am descoperit Granola și am luat-o în calcul ca o opțiune excelentă de mic dejun.


Pentru, cei care nu au încercat Granola, vă spun că este un amestec de cereale, de obicei ovăz , semințe și nuci, toate coapte, la care se adaugă fructe confiate, miere sau îndulcitori. Granola a fost impusă pe piață la sfârșit de secol XIX de medicii nutriționiști din New York . Aceștia își doreau să se îndepărteze de conceptul de junk food, tipic american și să promoveze mâncarea sănătoasă. Această rețetă, cu multe produse naturale, se încadra perfect pentru micul dejun sănătos și în același timp avea un conținut nutritiv ridicat, cu aport de fibre și proteine.
La prima vedere Granola seamănă foarte mult cu muesli. Diferă însă țara de proveniență și procesul tehnologic: rețeta de la muesli a apărut puțin mai târziu, la început de secol XX și provine din Elveția în timp ce la Granola, cerealele și semințele sunt coapte , iar în amestec se pot adăuga și uleiuri. Cu alte cuvinte cine iubește crunchurile, va prefera Granola.
Din multitudinea de oferte de la Sunday Bites, eu am ales Granola cu unt de arahide și banane. În combinație cu iaurt este un mic dejun delicios și sățios . Nici nu ar avea cum să fie altfel pentru că în compoziție sunt incluse ovăz, unt de arahide crocant, banane deshidratate, sirop de agave, arahide, mere deshidratate, ulei de cocos și scorțișoară măcinată. Sigur, iaurtul puteți să îl înlocuiți cu orice produs lactat preferați dar vă asigur că și fără lactate , în special pentru amatorii de ronțăieli dulci, este o alegere care nu dă greș.



Nu este prima oară când consum produse de la Sunday Bites și le recomand de fiecare dată cu plăcere deoarece sunt gustări delicioase, 100% naturale și sănătoase, care nu conțin arome artificiale, emulsificatori, zahăr sau alte uleiuri adăugate. În plus povestea brandului a început să fie scrisă din 2019 de doi tineri entuziaști, Anca și Alex, care continuă să creadă că „natura produce cele mai bune și mai hrănitoare ingrediente și că treaba noastră este doar să le combinăm”. În topul preferințelor mele, pe primele locuri se află pasta de fistic, care a fost ingredientul principal pentru a prăjituri niște cookies, moi și aromate.
Parafrazând un celebru banc, „Granolați prieteni !” și vă veți bucura de o multitudine de arome și texturi ,
Diana Nedelcu
